Menu
Your Cart

Сертификат за качество

Уникалното качество на вълната да държи топло през зимата и прохладно през лятото, я прави незаменима материя при изработката на терморегулиращи облекла. 
Вълната позволява на кожата да диша - топли, но не запарва, като запазва оптимална телесна температура. При изпотяване попива влагата, запазвайки кожата суха. За разлика от памучните материи, които стават тежки и студени при изпотяване, вълната може да абсорбира впечатляващите 33% влага, без да мокри кожата при допир. 
Не всички видове вълна обаче са подходящи за производство на бельо. Ние избрахме да работим с най-доброто – австралийското мерино. Благодарение на специфичния климат и селекция, овцете от пордата Australian Merino дават вълна с най-тънкото, меко и фино влакно. Обработено по специалната технология на световния лидер в тази област – фирма WOOLMARK, австралийското мерино се превръща в пухкава и мека материя, която осигурява нежен и комфортен допир до кожата. 

Уникални свойства
- Въздухът, който се задържа между извивките на чистата вълнена нишка, функционира като естествен термостат.
- Абсорбира влагата, задържа и регулира телесната температура. Вълната може да абсорбира впечатляващите 33% влага, без да мокри кожата при допир. Това я прави незаменим материал при производството на терморегулиращо бельо, което държи топло през зимата и прохладно през лятото.

Уникални качества
- Бързо затопля тялото. 
- Дълго задържа регулираната телесна температура.
- Австралийското мерино е най-подходящият вид вълна за производство на бельо, заради фината си и тънка нишка. 

Удобно, елегантно, здравословно
- Лека материя. 
- Усещане за комфорт и мекота. 
- Свобода на движенията: естествено разтягане и еластичност.
- Неалергизиращо взаимодействие с кожата. 
- Дълготрайност: подходящи за ежедневна употреба и спортни активности. 
- Здравословно – вълненото бельо е незаменимо при профилактика и облекчаване на симптомите при грип, простудни и белодробни заболявания, болки в кръста, ишиас, радикулит и пр.

За кого е подходящо вълненото бельо
- За ежедневна употреба
- Зимни спортове, лов, риболов
- Туризъм и спорт
- Работа на открито
- Профилактика и облекчаване на симптомите при грип, простудни и белодробни заболявания, болки в кръста, ишиас, радикулит и пр.


Всички продукти, изработени по патент на WOOLMARK отговарят на високите стандарти и изисквания на тази световнто утвърдена марка. Патентът дава право на производителите на текстил, работещи с мериносовата вълна на WOOLMARK да поставят логото на компанията на етикетите си и това вече е вид сертификат, гарантиращ безупречно качество. Избрахме да внасяме уникалното вълнено бельо от най-близката до нас страна-производител – Турция, с което оптимизирахме транспортните разходи и осигурихме на клиентите си високото качество на престижната марка на най-добрата цена. Преди да изберем фабриката-производител, получихме от централата в Австралия списък с оторизираните производители на вълнен текстил, плащащи патентна такса, осигуряваща им правото да работят с вълнено мерино от най-високо качество и да поставят логото на WOOLMARK на етикетите си.
Внасяните от нас продукти се произвеждат специално за страните от Европа и САЩ и отговарят на стандартите на ЕС. 
За да сме сигурни, че гарнтираме най-доброто качество на клиентите си, направихме изследвания в лабораторията на SGS - световен лидер в областта на контрола и сертификацията на стоки и услуги. Резултатите и мостри от продуктите ни бяха представени на Комисията за защита на потребителите, от където също потвърдиха качесвото на вълненото термо бельо, изработено от австралийска мериносова вълна по патент на WOOLMARK.