начало » Уникалното мерино
Уникалното качество на вълната да държи топло през зимата и прохладно през лятото, я прави незаменима материя при изработката на терморегулиращи облекла.
Вълната позволява на кожата да диша - топли, но не запарва, като запазва оптимална телесна температура. При изпотяване попива влагата, запазвайки кожата суха. За разлика от памучните материи, които стават тежки и студени при изпотяване, вълната може да абсорбира впечатляващите 33% влага, без да мокри кожата при допир.
Не всички видове вълна обаче са подходящи за производство на бельо. Ние избрахме да работим с най-доброто – австралийското мерино. Благодарение на специфичния климат и селекция, овцете от пордата Australian Merino дават вълна с най-тънкото, меко и фино влакно. Обработено по специалната технология на световния лидер в тази област – фирма WOOLMARK, австралийското мерино се превръща в пухкава и мека материя, която осигурява нежен и комфортен допир до кожата.

Уникални свойства
- Въздухът, който се задържа между извивките на чистата вълнена нишка, функционира като естествен термостат.
- Абсорбира влагата, задържа и регулира телесната температура. Вълната може да абсорбира впечатляващите 33% влага, без да мокри кожата при допир. Това я прави незаменим материал при производството на терморегулиращо бельо, което държи топло през зимата и прохладно през лятото.

Уникални качества
- Бързо затопля тялото.
- Дълго задържа регулираната телесна температура.
- Австралийското мерино е най-подходящият вид вълна за производство на бельо, заради фината си и тънка нишка.

Удобно, елегантно, здравословно
- Лека материя.
- Усещане за комфорт и мекота.
- Свобода на движенията: естествено разтягане и еластичност.
- Неалергизиращо взаимодействие с кожата.
- Дълготрайност: подходящи за ежедневна употреба и спортни активности.
- Здравословно – вълненото бельо е незаменимо при профилактика и облекчаване на симптомите при грип, простудни и белодробни заболявания, болки в кръста, ишиас, радикулит и пр.

За кого е подходящо вълненото бельо
- За ежедневна употреба
- Зимни спортове, лов, риболов
- Туризъм и спорт
- Работа на открито
- Профилактика и облекчаване на симптомите при грип, простудни и белодробни заболявания, болки в кръста, ишиас, радикулит и пр.

Грижа за вълненото бельо
Прането преди употреба е задължително! Препоръчваме първото пране, особено за цветните тъкани, да бъде отделно, със специален препарат за вълнени материи. Максималната температура на водата при прането е 30°С. Бельото може да се пере в пералня, но на ниска температура- до 30°С и на режим „вълна”. Желателно е да се суши в хоризонтално, а не във вертикално положение. В никакъв случай не използвайте сушилни и не простирайте бельото на пряка сланчева светлина или върху радиатори! Може да се глади на ниска температура, на режим „вълна” и трябва да се навлажни със спрей или пара.

Брой
продукти: 
Общо: 0,00 лв.
В момента няма промоционални продукти
 ПРИЯТЕЛИ:
ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
woolcollection.com© 2010 - 2019