начало » новини
[21.11.2017 г.]
ДОСТАВКИ ДО ЕВРОПА! 30 ЛВ. ЗА КУРИЕРСКИ УСЛУГИ ДО ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ И УНГАРИЯ
Ако желаете да поръчате термобельо, но не живеете в България, няма проблем! Направете поръчката в сайта ни, а ние ще направим доставката на посочен от Вас адрес в страна от Европа. Работим със Спиди, цените за куриерските услуги:

- АВСТРИЯ, ГЕРМАНИЯ, УНГАРИЯ- 30 лв.
- БЕЛГИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ХОЛАНДИЯ, ЧЕХИЯ - 42 лв.
- ДАНИЯ, ЛЮКСЕМБУРГ, ПОЛША, СЛОВАКИЯ, СЛОВЕНИЯ, ХЪРВАТИЯ - 54 лв.
- ИСПАНИЯ - 55 лв.
- ЕСТОНИЯ, ИРЛАНДИЯ, ЛАТВИЯ, ЛИТВА, ПОРТУГАЛИЯ, ФИНЛАНДИЯ, ШВЕЦИЯ - 76 лв.

Плащането за доставки в чужбина е авансово, по банков път. Възможно е плащане с наложен платеж - плаща се на куриера, при получаване на пратката. В този случай се начислява допълнителна такса "наложен платеж", която зависи от стойността на поръчката.

При промяна в цените на куриерските услуги на Спиди, се заплаща актуалната към момента на поръчката цена.

Актуалните цени са обявени на сайта https://www.speedy.bg/bg/dpd-economy
 
 
[18.11.2014 г.]
УЛТРА ЛЕКАТА ВЪЛНЕНА ТЕРМОТЕНИСКА - ТЕГЛО 127 ГРАМА
"Това наистина ли е вълна?!", е спонтанният въпрос на всеки, който за пръв път се докосва до тази ефирна материя. Макар че "ефирен" е последното определение, което би ни хрумнало за "вълна", тук си е съвсем на място. Усещането при пробването на тази ултралека вълнена термотениска е точно такова - нежно, деликатно докосване на ефирна материя. Теглото на тениската с къс ръкав е едва 127 грама!
Изработена е от 100% мерино, 135 г - това е най-тънката и фина мериносова вълна, предлагана в момента не само у нас, но и на международния пазар.
С отличната си терморегулация тениската е подходяща както за студено, така и за топло време, незаменима при колоездене, езда, лека атлетика, тенис, джогинг, както и за ежедневна употреба.
И тази фина материя запазва качествата на вълната да абсорбира и отвежда влагата при изпотяване отвътре навън.
Допълнитлен плюс е анатомичната кройка, стилните и елегантни модели, изработени с плоски шевове за по-голям комфорт.
 
 
[31.12.2013 г.]
РАБОТНО ВРЕМЕ НА МАГАЗИНА В ЦЕНТРАЛНИ ХАЛИ
Магазинът ни в Централни хали ще работи и на 1 януари 2014 г, от 13 часа.
През останалите дни работното ни време е всеки ден от 8.00 до 20.00 часа, включително в събота и неделя.
Намираме се на втория етаж, до пощенския клон.
Точният адрес на магазина: София, ул. "Мария Лиуза" № 25, Централни хали.
Ще работим до 28 февруари 2014 г.
Заради сезонния характер на предлаганата от нас стока и липсата на активно търсене на термобельо през лятото, магазинът ни в Централни хали работи само 4 месеца - от началото на ноември до края на февруари.
През останалото време можете да поръчате онлайн, през сайта ни.
Заплащането на доставката става с наложен платеж - стоката се заплаща в момента на получаването.
woolcollection.com
 
 
[26.11.2012 г.]
Термобельото - първо ниво на защита
Опитът ми показва, че за съжаление хората масово нямат култура на обличане зимата и често подценяват опасностите, които крие студеното време в планината. И макар че престоят в планината за повечето се характеризира с каране на ски или други забавления по курортите (в което няма нищо лошо, разбира се), то въпреки това защо да не направим почивката ни там по-приятна и да не се чувстваме по-комфортно?
Ще започна първо с концепцията, която е общоприета и изпитана, а именно – слоевете дрехи, които трябва да носим. Те са три на брой (при по-топло време горният или средният могат да се изключат) и включват:
- долен (base layer – термобельо)
- среден (mid layer – най-често полар)
- горен (Hardshell, т.е. зимното яке)
При правилно съчетаване тези три слоя са напълно достатъчни. Най-голямата грешка, която някои допускат е да се навлекат с множество блузи, якета и т.н. Многото дрехи не означават повече топлина!
След като вече изяснихме концепцията по принцип, е време да разгледаме по-подробно слоевете по отделно. Сами разбирате, че е невъзможно да обхвана всички марки и материи, но поне основните ще разгледам.

Долен слой (термобельо)
Термобельото е това, което влиза в директен контакт с кожата ни и има за цел да задържи топлината на тялото ни и да измъкне влагата навън. Именно това е най-важното свойство, което трябва да притежава дрехата, която обличаме първо. Много хора се подлъгват да обличат памучни дрехи (тениски или полота), което е голяма грешка. Памукът абсорбира огромни количества вода (като в същото време не задържа въздух), която в крайна сметка не излиза никъде, а се задържа до тялото. По този начин тя просто „изсмуква” топлината, която отделяме. Още по-лошо – тя може дори да замръзне под якето при по-студено време. Изразът "cotton kills" не е случаен. Ето защо трябва да бъдем особено внимателни при избора на този така важен (за мен дори най-важният) долен слой.
Ако трябва да разделя видовете термобельо според това от какви материали са изработени, то те могат да бъдат „естествени” или „изкуствени”. В последните години като цяло фирмите наблягат (най-вече защото са по-евтини) повече на изкуствените материи или така нареченият „полипропилен”. Разбира се, това наименование е твърде общо и зад него могат да се крият хиляди неща. Като цяло обаче идеята е една и съща – максимална водоотделимост и максимално задържане на въздух в близост до тялото. Най-големият недостатък на изкуствените материи е, че се вмирисват ужасно.
Когато говорим за термобельо не можем да не споменем и всъщност „оригиналът”, т.е. какви свойства се опитват да прекопират изкуствените материи от вече природно създадените такива. Отговорът е – свойствата на вълната. Тук е важно да отбележа, че както думата „пропилен” е твърде общо наименование за материалът, от който се изработват изкуствените долни слоеве дрехи, така и „вълна” е твърде неточно казано. Вълната, каквато я познаваме от пуловерите, които нашите баби са ни плели, де факто почти не се използва вече. Съвременните средства за изолация се правят от така нареченото „мерино”. Мериното се извлича от специална овца (наречена мерино овца) с многократно по-дълъг косъм от нормалните овци. Допълнителната му обработка извлича само най-дългите косми (които са най-меки) и като краен резултат се получава тънка и изключително мека дреха (по-мека от долнокачествена памучна фланелка, примерно), която не дразни кожата (както по-грубите вълни). Ултра-фините влакна на мериното са с дебелина между 12 и 17.5 микрона. За сравнение тези на памука варират между 12 и 20 микрона. Предимствата на тази материя са неоспорими: мериното е много по-удобно и еластично от полипропиленовите материи, а на всичкото отгоре е по-топло и задържа повече въздух до тялото.
http://www.bglov.com
 
 
[08.11.2012 г.]
АКО МОЖЕМ ДА ИЗТЪЧЕМ МЕЧТИТЕ СИ, КАКВИ ВЛАКНА БИХМЕ ИЗБРАЛИ?
Това е въпросът, който ни зададоха от Merino. Следвайки логиката и името на компанията, отговорът сякаш беше ясен, а въпросът риторичен.
Ние обаче не се противим, дори се съгласяваме, че именно фината вълна мерино е една от най-добрите тъкани, които се предлагат на пазара. Например сравнен с туида - ежедневният ни вълнен приятел под формата на панталон, сако, яке или вратовръзка, мериносовата вълна играе роля на по-многофункционалния конкурент, който е и на едно стъпало по-горе от туида в текстилната таблица. Усещането от подобна материя е неповторимо и сравнимо само с коприната, топлината е гарантирана, а комфортът е там като качество по подразбиране.
Именно затова мериното е един от най-предпочитаните платове сред дизайнерите на изтънчени костюми и стилни ежедневни облекла, като Алесандро Бенетон и Джорджо Армани. И така докато те развихрят фантазиите си и се опитват да ви подсигурят най-добрите сака, пуловери, панталони и почти всякакъв тип дреха и аксесоар от фина вълна, Woolmark (или "майката" на Merino) не си губят времето също. Вместо да се състезават с новозеландците да превърнат стригането на овце в Олимпийски спорт, те разработват уникални технологии за постигането на още по-елегантни, изтънчени и невероятни на допир материи. Така достигнаха до колекцията платове, които описват само с едно изречение: "Няма друго такова усещане".
За да разберете, стилни и силни мъже, най-правилно за какво усещане ви говоря, ще споделя с вас последната реклама на Merino. Така ще съм сигурна, че следващия път, когато попаднете на дрехи от въпросната материя, ще гледате на тях с друго око – такова на ценител.
Вижте повече на http://www.youtube.com/watch?v=GT39A9sm6_Ifeature=player_embedded
www.div.bg
 
 
[06.02.2012 г.]
ЩАНДЪТ В ЦЕНТРАЛНИ ХАЛИ ЩЕ РАБОТИ ДО 29 ФЕВРУАРИ!
Скъпи приятели, щандът ни в Централни хали ще работи до края на февруари! Допълнително ще ви уведомим от кои магазини ще можете да пазарувате през март. Но и след 29-ти февруари, а и до тогава, можете да правите он-лайн поръчки.
woolcollection
 
 
[12.10.2011 г.]
СУПЕРФИНО ТЕРМО БЕЛЬО ОТ МЕРИНО?! Е, НЯМА ТАКАВА МАТЕРИЯ!
"Е, не това не може да е вълна!", казахме си, когато за пръв път се докоснахме до термобельото от суперфино мерино. Ефирна, почти прозрачна материя, лека и мека като... ами като нищо на света. Просто няма друга такава материя! С нея отпадат опасения като:
1.Няма ли да ми е твърде топло с вълнено термо бельо?
- Не, няма! Суперфиното термо бельо от мерино /наречено условно от нас "лятно"/ топли когато е студено и държи прохладно, когато е топло. Подходящо за всекидневна употреба по всяко време, идеално за преходните сезони със студени утрини и вечери и сравнително топло време в средата на деня.
2. Ами вълненото бельо не боде ли?
- Не! По принцип всички модели са меки и приятни за носене. Препоръката ни е преди употреба термобельото да се изпере с препарат и омекотител за вълна. Изпрано с подходящ препарат и с подходяща температура на водата /30 градуса/, то става още по-меко и приятно за носене.
3. Термобельо? Добре, става за планината.
- Вълненото термобельо не е само за планинари, спортисти и туристи. Подходящо е за всекидневна употреба - и за спорт, и за работа на открито, и за деня в офиса. Просто изберете подходящия модел. Суперфиното термобельо е много подходящо за работния ден в офиса. През цялото време то поддържа оптимална телесната температура, а при изпотяване абсорбира и отвежда влагата от вътре на вън, запазвайки кожата суха.
woolcollection
 
 
[10.05.2011 г.]
Вълненият термоклин става и за гмуркане?!
Плуване с термоклин и термотениска от мерино?! Ето нещо, което още не сме опитвали, но пък кой знае... лятото тепърва предстои. :-)
Не, не ви препоръчваме да се гмуркате или да плажувате с вълнено термобельо... И все пак... май термоклинът става и за гмуркане?!
Ето няколко мнения от форума на http://www.offroad-bulgaria.com

Jimi
На стари години се сетих за един роман на Джек Лондон..

Там един индианец казва на белите - "Вие донесохте дрехи направени от растения /памук/ и от тогава моите сънародници боледуват!"

И никакъв памук!:wink:

Вълната има голямо приложение в съвременните дрехи за спорт на открито, за разлика от памука. Например най-качественото термобельо е от мерино вълна. Също така най-топлите ръкавици и чорапи също. Разбира се трябва да се доверим на някоя добра марка за да се дрехите удобни и анатомични, а не на баба. Недостатък на вълната е нейното тегло и по-трудното съхнене. Именно заради теглото за основна дреха се е наложил полара. Изкуствените материи обаче имат неприятното свойство при допир с кожата да се вмирисват. Затова бельо,ръкавици и чорапи е най-добре от вълна. Темата разбира се е много дълга и много зависи какво ще правим и къде ще ходим.

Nik Nikolov
Друго добро качество на вълната е, че дори и мокра, продължава да задържа топлината!

Потвърждавам ! Аз винаги през зимата съм на голо с вълнен пуловер, и отгоре каквото има друго.
Когато карам ски, надолу се потя, нагоре вися като прани гащи на въжената линия и вятъра си ме клати, как си иска. Само и единствено вълната запазва мокра топлоизолационните си качества. Господ се е погрижил на животните и мокри да им е топло. Гортекс, мортекс, какви ли не али бали съм пробвал, не могат и да наподобят дори, вълненко на кожата е най добре.
Също и в града - влезеш в офис + 27 изпотяване, излезеш - 10 замръзване, банков клон +20 отново пот, пак вън. Само вълната спасява , дори и мокра топлоизолира.


________________________________________
Тодор (Zaarin)
Ако си бил въобще мокър с гортексите и поларите, значи или не си ги носил в правилна комбинация или са били повредени(едно обличане с груб вълнен половер, може да свърши тази работа) или са били менте.

Ледено катерене на установка. Нагоре е зор несравним със ските, т.е. яко потене, после седиш продължително на едно място без да помръдваш, за да осигуряваш другия. И така няколко часа. Прибиране чак като се стъмни и температурата е доста под -20. С термобельото, гортекса и полара просто си сух и ти е комфортно топло, дори когато не се движиш. С потта се справят напълно. Вълната наистина е полезна там където се мокриш допълнително, например в пещери. Полара като го натопиш хубаво във вода, спира да е толкова добър.
________________________________________

BatGeorgeone
Една вметка после извода всеки сам си го прави...

Преди време е нямало неопрени и хората са се гмуркали с ... вълнени дрехи... дори един луд канадец е плувал сред ледовете с вълнен "неопрен" за някакво състезание, и от време на време една лодка го е приближавла с греблото да му чупи леда от дрехите :)

А относно дали е мит - не е, аз пробвах, не зимата но лятото, дори и на термоклин може да се гмурка доста време...
http://www.offroad-bulgaria.com
 
 
[27.01.2011 г.]
ПОКАЗВАТ ПЛЕТЕНИ НИ БИЖУТА ПО BBT
Лора Георгиева, една от красивите водещи на "Така го правят жените", не можа да откъсне поглед от плетените ни бижута.
Гост в най-хитовото предаване на bbt беше дизайнерката ни Светлана Вучкова. И докато тя обясняваше как създава моделите си и какви са последните модни тендеции в аксесоарите, Лора направи импровизирано модно ревю и показа в ефир как трябва да се носят едни от най-екстравагантните ни ръкавици и шалове-огърлици.
Повече можете да видите ТУК.
woolcollection team
 
 
[06.12.2010 г.]
ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ЩАНДА НИ В ЦЕНТРАЛНИ ХАЛИ!
Вече сме със собствен промоционален щанд! Знаем, че има хора, които първо искат да пипнат и да видят, а след това - да купят. Елате на място и лично се убедете в качеството на предлаганите от нас продукти!
Щандът се намира в лявата част на Халите. Най-блзкият вход е от паркинга на ул. "Пиротска", щандът е в ляво от входа.
За Коледа и Нова година сме приготвили и специални промоции, които ще бъдат обявени и на сайта ни.
woolcollection
 
 
[15.11.2010 г.]
100% ВЪЛНЕНО ТЕРМО БЕЛЬО WOOLPRO НА ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ЦЕНИ В БЪЛГАРИЯ
Вълнено термо бельо с марка WOOLPRO е най-новият бренд, разработен на база австралийското мерино на WOOLMARK. Марката вече се налага в САЩ и Западна Европа, а у нас ще се предлага в магазините и промоционалните щандове на Woolcollection. За българския пазар са договорени ексклузивни, по-ниски цени.
Впрочем, WOOLPRO е по-скоро спортна колекция, т.нар. base layer – първи слой термозащитно облекло. Незаменими при туризъм и зимни спортове, тениските с дълги и къси ръкави могат да се носят и като ежедневно облекло. Моделите са съобразени с най-новите модни тенденции – с вталени кройки и актуални цветове. Колекцията включва и клинове, които дамите могат да комбинарат с къси поли - отлично решение за студените зимни дни.
Колекцията WOOLPRO е от 100% мериносова вълна, обработена по специална технология, превръщаща мериносовото влакно в тънка, мека, но здрава нишка. Топли, леки, елегантни, комфортни, моделите WOOLPRO ще доминират в термо облеклата през новия сезон.
Woolcollection
 
 
Брой
продукти: 0
Общо: 0,00 лв.
В момента няма промоционални продукти
 ПРИЯТЕЛИ:
ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
woolcollection.com© 2010 - 2019